Dajte si od nich povedať, najlepšie audioknihy načítali najlepší herci

Vo svete sú audioknihy úplne bežné a aj u nás sa postupne objavuje viac a viac nadšencov kníh na počúvanie.

Vydavateľstvo SLOVART v spolupráci s producentmi audiokníh ako Wisteria Books, 582 spol. s r.o či Publixing Ltd, vydávajú stále viac a viac audiokníh a postupne sa aj slovenský trh zaplnil kvalitnými titulmi, z ktorých si vyberie naozaj každý. Či už milovníci krimi, klasickej literatúry,  literatúry faktu alebo najmenší „čitatelia“.

Za kvalitou slovenských audiokníh stoja aj známe herečky a herci, ktorí tieto knihy načítali, aby mal z nich čitateľ-poslucháč čo najlepší zážitok. Medzi nimi sú také mená ako: Táňa Pauhofová, Daniel Fischer, Ivo Gogál, Slávka Halčáková, Miro Noga, Marek Geišberg, Lukáš Latiňák, Matej Landl, Božidara Turzonovová, Juraj Kemka, Dorota Nvotová, Zuzana Krónerová, Richard Stanke, Zuzana Fialová a ďalší.

Možno sa pýtate, prečo by ste mali dať prednosť audioknihe pred klasickou knihou. Tak však otázka nestojí. Skôr by sme sa mali pýtať, kedy je pre nás vhodnejšia audio kniha a aká je jej výhoda?

Audioknihy nám šetria čas. Vieme ich počúvať kedykoľvek a kdekoľvek, či už varíme obed alebo športujeme. Prípadne nám môžu spríjemniť nudné činnosti ako upratovanie, a asi najväčšou výhodou je, že ich v mobile môžeme mať stále pri sebe a nezaberajú nám zbytočne veľa miesta v knižnici.

Ďalšou nezanedbateľnou výhodou audiokníh je, že s nimi dokážeme zabaviť deti, či už je to počúvanie počas upršaného popoludnia, pred zaspávaním alebo počas dlhej cesty autom.

Tento február sa nesie v hesle: „Počúvanie je nové čítanie!“ a pri tejto príležitosti Vydavateľstvo SLOVART predstaví aj nové tituly, ktoré vychádzajú v najbližších mesiacoch.

Z detských kníh sa môžete tešiť na tretie pokračovanie príbehov o Emilovi z LönnebergyTo vymyslí len Emil z Lönnebergy, vo vynikajúcom prevedení Mira Nogu, ktorý načítal aj predchádzajúce diely. Okrem Emila a jeho veselých príbehov nájdete v audio podobe aj ďalšie interpretácie kníh od Astrid Lindgrenovej a to Deti z Bullerbynu (My všetky deti z Bullerbynu, Veselo je v BullerbyneOslavy v Bullerbyne) načítané Táňou Pauhofovou či príbehy o Pippi Dlhej pančuche (Pippi Dlhá pančucha, Pippi nastupuje na loď, Pippi Dlhá pančucha v Tichomorí) v prevedení Slávky Halčákovej.

Ďalšou detskou novinkou je spracovanie veľmi úspešnej detskej série od Jo Nesba Doktor Proktor. Najbližšie vyjde diel Doktor Proktor a koniec sveta. Možno. Príbehy o slávnom Doktorovi Proktorovi a jeho šialených dobrodružstvách načítal Peter Sklár a môžete sa tešiť aj na ďalšie časti, ktoré budú postupne vychádzať. Zatiaľ vyšli v audio verzii Prdiprášok doktora Proktora a Časovaňa doktora Proktora.

Pre milovníkov kriminálnych zápletiek pokračujeme vo vydávaní klasických detektívok o Sherlockovi Holmesovi od Sira Arthura Conana Doyla. Vo februári to bude Údolie hrôzy, ktoré načítal Miro Noga a predchádzali mu audioknižné spracovania diel Pes baskervillský a Štúdia v červenom.

Poslednou novinkou na najbližšie mesiace je pokračovanie autobiografického príbehu Fulmaya s názvom Fulmaya na rázcestí. Audioknihu nahovorila samotná autorka Dorota Nvotová.

Každý mesiac vám prinášame nový prísun kvalitného počúvania. Dajte audioknihám šancu, však „počúvanie je nové čítanie!“

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com